Pakowanie: luz, worek PP 40 kg, Big Bag
Śruta rzepakowa jest ubocznym produktem procesu chemicznej ekstrakcji oleju z nasion, które wcześniej podgrzano.
Ze względu na wysoką zawartość białka i doskonały profil aminokwasowy stanowi w pełni wartościowy komponent paszowy w żywieniu zwierząt gospodarskich.
Produkt stosowany głównie w żywieniu przeżuwaczy, trzody chlewnej oraz drobiu. U bydła mlecznego wspiera wysoki poziom produkcji mleka.
Bogata w witaminy i minerały. Obróbka termiczna stosowana przy jej produkcji prowadzi do ograniczenia poziomu substancji antyżywieniowych, negatywnie oddziałujących na organizm zwierząt.
Śruta rzepakowa jest łatwo trawiona i chętnie pobierana przez zwierzęta przez co jest najważniejszym źródłem krajowego roślinnego białka paszowego.
Wielkość dawki i forma podania uzależniona jest od indywidualnych potrzeb pokarmowych danego zwierzęcia.