Śruta sojowa

Producent: - Kategoria: Pasze

Pakowanie: luz, worek PP 40 kg, Big Bag

Podstawowe informacje

Śruta sojowa poekstrakcyjna powstaje w trakcie pozyskiwania oleju z nasion soi, jest najpopularniejszym źródłem białka w żywieniu zwierząt hodowlanych.

Jest wysokobiałkową paszą, cenioną za korzystny skład aminokwasowy oraz wysoki poziom strawności białka. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, dzięki czemu stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt.

Zawiera wiele cennych witamin i substancji wspomagających ich przyswajanie, dzięki czemu zapewnia ogólny dobrostan zwierząt gospodarskich.

Jest źródłem białka w paszach pełnoporcjowych dla zwierząt hodowlanych, krów mlecznych w okresie laktacji, bydła opasowego, trzody chlewnej i drobiu.

Wielkość dawki i forma podania uzależniona jest od indywidualnych potrzeb pokarmowych danego zwierzęcia.

Korzyści ze stosowania

  • Wysoka strawność białka, jest łatwo strawna.
  • Korzystny skład aminokwasowy, wysoki poziom Lizyny, Argininy, Tyrozyny.
  • Niska zawartość włókna surowego i składników antyżywieniowych.
  • Wysoka zawartość białka by-pass, które nie ulega rozkładowi w żwaczu.