Pakowanie: luz, worek PP 40 kg, Big Bag
Śruta sojowa poekstrakcyjna powstaje w trakcie pozyskiwania oleju z nasion soi, jest najpopularniejszym źródłem białka w żywieniu zwierząt hodowlanych.
Jest wysokobiałkową paszą, cenioną za korzystny skład aminokwasowy oraz wysoki poziom strawności białka. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, dzięki czemu stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt.
Zawiera wiele cennych witamin i substancji wspomagających ich przyswajanie, dzięki czemu zapewnia ogólny dobrostan zwierząt gospodarskich.
Jest źródłem białka w paszach pełnoporcjowych dla zwierząt hodowlanych, krów mlecznych w okresie laktacji, bydła opasowego, trzody chlewnej i drobiu.
Wielkość dawki i forma podania uzależniona jest od indywidualnych potrzeb pokarmowych danego zwierzęcia.